Το πως να περιφρονείς έναν λαό

βρετανία

Το καλοκαίρι που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε δημοψήφισμα στη Μεγάλη Βρετανία, στο οποίο οι Βρετανοί πολίτες ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ήρθε όμως μία απόφαση που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Αγγλίας αποφάσισε ότι χρειάζεται η έγκριση του Βρετανικού κοινοβουλίου, για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αποχώρησης της χώρας απο την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τι κι αν σχεδόν το 52% των Βρετανών αποφάσισε δημοκρατικά και άμεσα την αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ, το Βρετανικό κοινοβούλιο μπορεί να μπλοκάρει αυτή την απόφαση. Τέτοια δημοκρατία είχαμε να δούμε από τον μεσαίωνα.

Φαίνονται ξεκάθαρα τα δημοκρατικά αισθήματα και της Βρετανικής δικαιοσύνης. Την απόφαση 33 εκατομμυρίων Βρετανών να την καθορίσουν όχι οι ίδιο οι Βρετανοί πολίτες που ψήφισαν, αλλά ένα γκέτο Βουλευτών βαφτισμένοι σαν άλλοι “σωτήρες”. Έχουμε συνηθίσει από δαύτους και στη χώρα μας.

Η τωρινή Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, υποστηρίζει την ενεργοποίηση του άρθρου 50 της συνθήκης της Λισαβόνας για αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ. Πρόκειται για μία απολύτως έντιμη στάση από τη μεριά της, καθώς σέβεται την απόφαση των Βρετανών.

Ανεξάρτητα πάντως αν τάσσεται κανείς υπέρ ή κατά του Brexit, αυτό που πάει να γίνει, δηλαδή η περιφρόνηση της βούλησης ενός λαού, θα πρέπει να εξοργίζει κάθε σοβαρό άνθρωπο.

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *